Idag har jag varit lite duktig, sladdade runt i huset med snabeldraken och sen bakade jag lite bullar.
Snabba Vallmobullar (recept ifrån boken Bröd för alla sinnen - Baka hemma med tradition och känsla)
16-20 stycken
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 gr smör
3 dl mjölk eller filmjölk
1 dl riven ost
Pensling och garnering
uppvispat ägg och vallmofrön
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda de torra ingredienserna, gärna i matberedare.
Finfördela smöret i blandningen till en grynig massa.
Tillsätt mjölk eller filmjölk och ost. Arbeta ihop till en deg.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut den till en ca 1 1/2 cm tjock kaka. Ta med mått ut runda bullar och lägg dem på bakplåtspapper på plåtar. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
Grädda bullarna i mitten av ugnen tills de har fått fin färg och är genomgräddade, 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler, men servera dem gärna helst nygräddade.
Måste bara säga att de är klart godkända. Jag använde mig av ett glas för att göra bullarna och eftersom inte mina blev så stora så räckte det med ca 9 minuter i ugnen.
Hoppas bara de blir godkända av resten av familjen :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar